Skip to main content

Vijveronderhoud

Vijveronderhoud verzorgen wij graag voor jou. Onderhoud kan redelijk eenvoudig zijn als je het regelmatig doet. Snoeien van de planten, schoonmaken filters en 1 keer per jaar het vervangen van je uv lamp. Soms is onderhoud meer ingrijpend.

Als jarenlang niets is gedaan aan de vijver ontstaat er vaak een dikke sliblaag op de bodem. Deze laag kan voor behoorlijke problemen zorgen. Goed schoonmaken is dan de enige oplossing.

Het komt ook regelmatig voor dat het folie oud en beschadigd is. Wij kunnen dit folie door nieuw folie, van een betere kwaliteit vervangen. Vaak zie jij tegen deze werkzaamheden op, wij doen dit regelmatig en proberen voor jou de beste oplossing te vinden.

Meestal zijn dit soort klusjes, afhankelijk van de grootte van de vijver, in 1 of 2 dagen gedaan. Natuurlijk kan je hier ook weer bij meehelpen.

Samen met Aquavita hebben wij bakken, zuurstofpompen en andere pompen tot onze beschikking en besteden wij alle aandacht aan jouw levende dieren in de vijver.

Deze worden zorgvuldig eruit gehaald en onder optimale omstandigheden in bakken gehouden met eventueel lucht toegevoegd.

Ook een jaarlijkse controle met onderhoud is mogelijk.